Odstranjevanje zobnega kamna

Zavedamo se, da je preventiva pomembna in prava pot do ustnega zdravja in lepega nasmeha.

Z njo se lahko izognemo mnogim težavam, kot so karies, krvavenje dlesni, zadah, in drugim bolezenskim spremembam, ki lahko nastanejo v ustni votlini. Na zobeh se nabirajo mehke in trde zobne obloge.

V oblogah so bakterije, ki škodujejo dlesnim, na začetku se pojavi ginigivitis (vnetje dlesni), ki lahko, če ne ukrepamo, vodi v parodontitis (vnetje obozbnih tkiv).

Obloge odstranjujemo profesionalno z aparatom SONICflex, nato pa površino zob spoliramo s polirno zobno pasto. Z rednim odstranjevanjem zobnih oblog (kamna) ohranjamo zdravo dlesen in lep videz.

Po odstranjevanju zobnega kamna lahko zobe tudi speskamo. S peskanjem odstranjujemo vsa zabarvanja in obloge, ki nastajajo predvsem zaradi pitja kave, kajenja, uživanja pravih čajev ali drugih naravnih barvil, ki jih zaužijemo s hrano ali pijačo.

Peskanje zob

S peskanjem odstranjujemo vsa zabarvanja in obloge, ki nastajajo predvsem zaradi pitja kave, čajev, kajenja ali uživanja hrane in pijače z močnimi naravnimi barvili.

Z aparatom KaVo PROPHYflex obdelamo vse površine zob, zobje postanejo bolj gladki, beli in sijoči.

Poduk in svetovanje o ustni higieni

Poduk in svetovanje o ustni higieni je pomemben del našega dela, saj lahko pacienti doma največ naredijo za svoje ustno zdravje.

Pravilno čiščenje zob z zobno krtačko, nitko in medzobnimi krtačkami je bistveno za vzdrževanje ustnega zdravja. Znanje o čiščenju zob je dobro obnavljati, saj prihajajo vedno novi pripomočki za čiščenje, prav tako pa na kakšne tehnike s časom pozabimo.

Če se pacient zdravi s fiksnim ortodontskim aparatom ali ima v ustih fiksnoprotetično konstrukcijo na zobeh ali implantatih, pa je dobra higiena še posebej pomembna, saj je v tem primeru čiščenje malo bolj zahtevno.

Ob vprašanjih o ustni higieni se na pregledu v naši ordinaciji obrnite na nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja.